1.9.2020

Recover Nordicin kasvu jatkuu – uudet yritysostot Norjassa ja Ruotsissa

Recover Nordic on ostanut norjalaisen Byggmester Kompaniet AS:n ja ruotsalaisen Mellansvensk Industrisanering AB:n. Molemmilla yrityksillä on johtava asema markkinoilla, ja ne vahvistavat Recover Nordicia Norjan Haugalandissa ja Ruotsin Mälardalenissa.

Kun EQT osti Recover Nordicin viime vuoden joulukuussa, yhtiö ilmoitti kasvavansa edelleen sekä orgaanisesti että uusien yritysostojen kautta. Nämä kaksi yritysostoa ovat ensimmäinen askel tässä strategiassa. Recover Nordic on tällä hetkellä vahinkosaneerauksen ja korjausrakentamisen markkinajohtaja Pohjoismaissa, ja viimeiset yritysostot mukaan lukien se on saanut päätökseen 19 pohjoismaista yritysostoa vuodesta 2015.

–Vahvistumme merkittävästi kahden yritysoston kautta kahdella tärkeällä pohjoismaisella alueella. Molemmat yritykset ovat tuottaneet hyviä tuloksia pitkällä aikavälillä kokeneen johdon, sitoutuneiden ja asiantuntevien työntekijöiden, vankan työterveys- ja turvallisuuskulttuurin ja tyytyväisten asiakkaiden ansiosta. Molempien yritysten johto on investoinut Recover Nordiciin ja on myös jatkossa mukana yhtiön toiminnassa. Odotamme innolla, että saamme yritysten työntekijät ja heidän asiantuntemuksensa osaksi tiimiämme, sanoo Recover Nordic -konsernin toimitusjohtaja Mattias Ringqvist.

Byggmester Kompanietin pääkonttori sijaitsee Haugesundissa ja sen liikevaihto oli viime vuonna vajaat 100 miljoonaa Norjan kruunua. Yritys perustettiin 20 vuotta sitten ja siitä lähtien se on rakentanut vahvan aseman alueella. Yrityksellä on 28 työntekijää. Yhtiön asiakaskunta koostuu julkisista ja yksityisistä toimijoista, ja se on erityisen vahva talojen ja rakennusten kunnostamisessa ja kunnossapidossa.

–Halusimme löytää kumppanin, joka voisi auttaa kehittämään yritystä edelleen. Recover Nordicin avulla onnistuimme tässä. Lisäksi osaamisemme on vahvistunut ja saamme käyttöömme uusia ja tehokkaita käyttöjärjestelmiä. Odotamme innolla ryhmän kehittämistä ja vahvistamista edelleen Haugalandin alueella tulevina vuosina, kertoo Byggmester Kompanietin toimitusjohtaja Johannes Johansen.

Mellansvensk Industrisanering AB:n (MISAB) liikevaihto oli viime vuonna hieman yli 140 miljoonaa kruunua, ja sen kotipaikkoja ovat Hallstahammar ja Eskilstuna. Yhtiö sopii hyvin Recover Nordicin nykyiseen toimintaan Mälardalenin alueella ja sen avulla Recover Nordic vahvistaa asemaansa erityisesti Uppsalan, Västeråsin ja Eskilstunan alueilla. MISAB on rakentanut vahvan tuotemerkin ja aseman kunnostus- ja teollisuuspalvelualalla, joka sopii myös Recover Nordicin laajentumisstrategiaan Ruotsin markkinoilla.

–Tuntuu aivan oikealta ratkaisulta siirtyä osaksi Recover Nordicia. Olemme jo hyvin perehtyneet yritykseen, jonka tulevaisuuden tavoitteet sopivat hyvin omiin tavoitteisiimme, kertoo Larry Höjer, yksi MISAB-konsernin kolmesta pääomistajasta.

Toimitusjohtaja Mattias Ringqvist huomauttaa, että molemmat uudet yritykset tuovat uutta tietoa ja osaamista Recover Nordicille.

– Yritysostojen avulla rakennamme kokemusta ja alan tietämystä ja laajennamme läsnäoloamme. Samalla Recover Nordic voi myös vaikuttaa yrityksiin paljon muun muassa digitalisoimalla yrityksiä, toimitusjohtaja Mattias Ringqvist toteaa.

Tietoja Recover Nordicista

Recover Nordic on Pohjoismaiden markkinajohtaja vahinkosaneerauksessa ja korjausrakentamisessa sekä ympäristöpalveluissa. Yhtiö tarjoaa palveluja vakuutusyhtiöille, yrityksille ja kuluttajille. Recover Nordic perustettiin kuusi vuotta sitten, josta lähtien yrityksen liikevaihto on kolminkertaistanut. Recover on pohjoismainen yhtiö, jolla on toimintaa Norjassa, Ruotsissa, Tanskassa ja Suomessa. Recoverilla on yli 2 100 työntekijää 104 toimipisteessä kaikkialla Pohjoismaissa.

EQT omistaa Recover Nordicin yhdessä yhtiön johdon kanssa. EQT on yksi Euroopan johtavista pääomasijoitusyrityksistä, jolla on 25 vuoden kokemus yritysostoista ja niiden jatkokehittämisestä. Yhtiöllä on tällä hetkellä noin 20 aktiivista rahastoa, jotka sijoittavat 140 yritykseen ympäri maailmaa. Näillä portfolioyrityksillä on yhteensä yli 158 000 työntekijää.