Töitä omalla tavalla

Recover mahdollisti Elmo Ollikaiselle mutkattoman muuton toiselle paikkakunnalle

Elmo Ollikainen päätyi Recoverille töihin reilu vuosi sitten. Hän oli työskennellyt Turussa eräässä Recoverin projektissa alihankkijan kautta. Työt sujuivat hyvin, ja Recoverilta ehdotettiinkin siirtymistä heidän palkkalistoilleen.

Elmo Ollikainen päätyi Recoverille töihin reilu vuosi sitten. Hän oli työskennellyt Turussa eräässä Recoverin projektissa alihankkijan kautta. Työt sujuivat hyvin, ja Recoverilta ehdotettiinkin siirtymistä heidän palkkalistoilleen.

- Recover ei ollut minulle entuudestaan tuttu työnantaja, enkä oikeastaan tiennyt firmasta mitään ennakkoon. Työnkuva tuntui kuitenkin hyvältä ja ajattelin, että olisi kiva olla töissä vähän isommassa firmassa. Päädyin sitten hyppäämään mukaan tiimiin, Elmo kertoo.

Elmo liittyi Kaarinassa toimivaan työmaatiimiin. Työpäivät olivat Kaarinassa vaihtelevia ja työnkuva erittäin vapaa. Korjausrakentaminen pitää sisällään tiettyjä lainalaisuuksia, mutta itse työskentely Recoverin työmailla on joustavaa ja itsenäistä. Joskus isommilla työmailla työskennellään tiimeissä. Elmo pääsi Kaarinassa hyvin mukaan Recoverin porukkaan. Hän viihtyi työssä hyvin.

Muuttuva elämäntilanne vei toiselle paikkakunnalle

Elmo oli tiennyt jo pidemmän aikaa, että muutto Tampereelle olisi jossain kohtaa ajankohtainen. Yllättäen paikkakunnan vaihto tuli mahdolliseksi odotettua aikaisemmin, vain muutamaa kuukautta sen jälkeen, kun Elmo oli aloittanut Recoverilla. Hän tiesi, että Recoverilla paikkakunnan vaihto oli jossain tilanteissa mahdollista, mutta ei ollut ollenkaan varma, voisiko se olla mahdollista hänen kohdallaan. Elmo päätti kuitenkin kysyä.

- Kyllä se mietitytti. Olin ollut Recoverilla töissä vasta jonkin aikaa, ja heti olin pyytämässä siirtoa toiselle paikkakunnalle, Elmo naurahtaa.

Tilanteen vahvistuttua Elmo kuitenkin otti heti puhelimen käteen ja päätti selvittää, olisiko paikkakunnan vaihto Recoverin sisällä ylipäätään mahdollista. Se, miten asiat puhelinsoiton jälkeen etenivät, yllätti Elmon toden teolla.

- Soitin ja kerroin tilanteesta esihenkilölleni, joka otti asian todella hoitaakseen. Asiat lähtivät rullaamaan heti. Olin todella yllättynyt siitä, miten helposti kaikki sujui. Minulle ei käytännössä jäänyt mitään hoidettavaa. Hän hoiti kaikki käytännön järjestely.

Paikkakunnanmuutoksen prosessi eteni Recoverin päässä hyvin nopeasti, ja jo parin viikon sisällä ensimmäisestä puhelusta Elmo pääsi ensimmäistä kertaa pöydän ääreen keskustelemaan siirron käytännön asioista Tampereen pään kanssa.

- Sieltä tultiin Kaarinaan juttelemaan asioista, Elmo kertoo.

Elmo sai tukea, mutta ei holhoamista

Kun siirto Tampereelle tapahtui, Elmo oli samaan aikaan sekä uusi että vanha työntekijä.

- Olihan siinä aluksi vähän myllerrystä. Työ itsessään on aika samanlaista, mutta esimerkiksi kaikki kontaktit menivät uusiksi. Kyllä siinä vähän sai soitella, ennen kun kaikki tuli taas tutuksi, Elmo kertoo.

Työkaverit ympärillä muuttuivat, mutta työmailla vallitsevan tiiviin yhteishengen ansiosta Tampereen tiimi tuli tutuksi nopeasti. Elmo koki saaneensa Recoverilta juuri riittävästi tukea siirtymäänsä: liiallinen holhoaminen olisi tuntunut oudolta, sillä työt olivat hyvin tuttuja. Oli kuitenkin tervetullutta, että yhteyden esihenkilöihin ja työkavereihin sai aina tarvittaessa ja apua oli saatavilla.

- Iso kiitos täytyy antaa esihenkilölleni Kaarinassa, joka otti asian hoitaakseen. Voin kyllä ihan rehellisesti sanoa, että tämä asia hoidettiin todella hyvin, Elmo päättää.

Kiinnostaako ura Recoverilla?

LUE LISÄÄ URASIVUILTAMME